Wat is Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d’Huez beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in de jaren 2006 tot en met 2010 al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. In 2010 werd een recordbedrag van 12 miljoen Euro opgehaald! Het doel voor 2011 is om het recordbedrag van 2010 te verpulveren.

\r\n

\r\n

\r\n

Alpe d’HuZes en haar Missie

\r\n

Alpe d’HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien. Hier kun je alles lezen over de visie en missie van Alpe d’HuZes.

\r\n

\r\n

\r\n

Alpe d’HuZes en haar Anti-strijkstokbeleid

\r\n

Alpe d’HuZes hanteert een strikt anti-strijkstok beleid. Alleen daardoor kunnen we garanderen dat 100% van het ingezamelde geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan het onderzoek naar de bestrijding en preventie van kanker. Lees hier over de impact van het Alpe d’HuZes Anti strijkstokbeleid.

\r\n

\r\n

\r\n

Alpe d’HuZes en haar Onderzoeksfonds

\r\n

Onderzoek naar kanker en implementatie van de resultaten is het hoogste doel van de stichting Alpe d’HuZes. Al het geld gaat daarom naar het eigen onderzoeksfonds van Alpe d’Huzes. Wil je weten waar het onderzoek zich de komende tijd precies op richt, klik dan hier en lees alles over het Alpe d’HuZes onderzoeksprogramma.

\r\n

\r\n

\r\n

Lees meer over de Alpe d’HuZes op de officiële website www.opgevenisgeenoptie.nl

Reacties zijn gesloten.