O-benen

Ik zit nu ongeveer een jaar of tien op de fiets. Of liever gezegd de mountainbike. Op aanraden van de orthopeed ben ik er toen mee begonnen. De goede man stelde toen voor dat ik wat meer beenspieren moest krijgen. Ik had namelijk nogal last van o-benen en hij dacht dat het zou helpen als ik die spillebenen van mij eens goed zou gaan trainen. M’n benen breken en vervolgens netjes recht zetten kon volgens hem altijd nog.\r\nOmdat deze laatste optie me niet echt aantrekkelijk leek ben ik gaan mountainbiken. M’n broers zijn er ooit mee begonnen, maar m’n oudste broer had er toen niet zoveel zin meer in. Dus kon ik zijn fiets (een iets te grote maar zeer comfortabele 23,5 inch Giant ATX) en alle kleding overnemen. Vanaf die tijd stapte ik elke zondag, en tegenwoordig veel vaker, op de MTB en tot op heden bevalt me dat uitstekend. Fietsen door de Veluwse bossen is toch een van de mooiste vormen van tijdverdrijf.\r\n\r\nVreemde eend\r\nTot voor kort was ik dan ook van plan de Alpe d’HuZes te rijden met mijn MTB. Mijn oude vertrouwde Giant heb ik inmiddels ingeruild voor een mooie carbon MTB van Stevens. Een fijne fiets met een stijf frame en een comfortabele zit. Maar een aantal gesprekken waaronder eentje met een Alpe d’HuZes veteraan hebben me aan het twijfelen gebracht. Daarbij komt ook dat ik de laatste weken steeds meer op de weg aan fietsen ben. Iets waar je niet aan ontkomt als je aan het trainen bent voor de Alpe d’HuZes. Vorig weekend lekker bij de Posbank gefietst en het weekend daarvoor de nodige klimkilometers gemaakt in Limburg.  En dat is toch andere kost. Een totaal andere manier van fietsen met z’n eigen charme en eerlijk gezegd bevalt me die ook prima. Maar het vereist wel een andere fiets. Met een MTB op de weg fietsen is op z’n zachts gezegd niet ideaal. Je verspilt (te) veel kracht met name tijdens het klimmen. Kracht die ik ongetwijfeld heel hard nodig heb tijdens de laatste loodjes op 9 juni. En bovendien voel je je een beetje een vreemde eend op de weg. Met die dikke banden (heb overigens wel wegbandjes) lijk je net een trekker.\r\n\r\nDus ben ik maar eens voorzichtig gaan rondkijken naar een mooie racefiets. M’n oog viel al snel op de Canyon Roadlite 6.0. Een mooie fiets waarbij je veel waar voor je geld krijgt. Bovendien krijgt die ook nog eens goede reviews. Ik kon mezelf dan ook niet bedwingen toen ik op de Canyon site de knop ‘plaats in winkelmand’ zag. Dus ik verwacht eind deze week een pakketje van de postbode. Nou ja, zeg maar pakket. Zodra ik de fiets in elkaar heb gesleuteld moet die uiteraard meteen getest worden, dus ik ga me niet vervelen aankomend weekend. Wie gaat er mee?\r\n\r\nGroeten Simon\r\n\r\nPS: die o-benen heb ik overigens nog steeds. Ik zal ze ook altijd houden vrees ik, want ik krijg nog steeds geen warm gevoel bij optie twee van de orthopeed.\r\n\r\n 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.